duminică, 23 iunie 2013

Tratament naturist in alergii


Alergia este o stare patologica manifestata prin cresterea sensibilitatii si reactivitatii la anumite substante straine, introduse in organism pe diverse cai (digestive, respiratorii, injectabila, etc.). 
Alergia mai poate fi definita ca fiind raspunsulneadecvat al sistemului imunitar la o substanta care,in mod normal,nu este daunatoare,provocand reactia exagerata a globulelor albe si creand in organism dereglari mai mari decat produc invadatorii.

La indivizii normali, aceste substante sunt distruse de anticorpi.
La persoanele alergice, aceste substante stimuleaza producerea de histamina, vasodilatator puternic cu rol determinat in aparitia fenomenelor alergice (inflamatii, astm etc), diferite in functie de natura alergenilor. Alergiile pot fi alimentare, bacteriene, de contact, la frig, la radiatii solare, profesionale etc.

Cei mai comuni alergeni sunt:polenul,praful,unele metale (nichelul),unele cosmetice,lanolina,acarienii din praful de casa,parul de animale,veninul de insecte,unele medicamente (penicilina,aspirina). Multe pers sunt alergice la mucegai.Dintre alimente cele mai alergene sunt crevetii,crabii,capsunile,ciocolata,scoicile,alunele,nucile,pestele,ouale,laptele,soia si graul.

Simtome: congestie nazala,tuse,respiratie suieratoare,mancarimi,sufocare,dureri de cap,oboseala,urticarie
Conform ayurveda, alergiile au doua cauze principale:
- digestia proasta, care duce la insuficienta metabolizare a alimentelor si la aparitia de compusi toxici
- prezenta acestor compusi toxici in sange

Ce determina aparitia alergiilor?
Raspunsul este destul de simplu dar greu de admis si constientizat: toate produsele modificate de om (fructe, legume, cereale, leguminoase, carne, lactate, oua, detergenti, produse de ingrijire corporala, parfumuri, imbracaminte din fibra sintetica, covoare, mobilier dat cu vopseluri sintetice). E normal sa produca reactii din partea sistemului imunitar din moment ce acesta nu le recunoaste. Sigur, aici mai intervine un factor important: starea psiho-mentala (emotiile, gandurile, trairile).
Mai este un aspect de luat in seama-neexpunerea la factorii de mediu cu regularitate (soare, apa, aer, mersul descult prin iarba sau nisip).

Recomandari:
- expunerea la factorii de mediu naturali: aer, apa, plimbari in natura, respirarea de aer curat.
- consumul de alimente naturale (aproape imposibil pentru ca majoritatea au fost modificate): fructe, legume, cereale.
- consumul de plante cu efect adaptogen.

Tratament natural:


In cazul alergiilor protocolul terapeutic trebuie sa includa:

- plante care purifica ficatul
- plante care actioneaza asupra glandei suprarenale
- plante cu efect adaptogen
- plante care ajuta la o digestie optima
- produe destinate diverselor tipuri de alergii
Pentru retete personalizate de tratament, dieta si alte informatii, nu ezitati sa-mi scrieti pe adresa plantevindecatoare@gmail.com.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu