joi, 31 ianuarie 2013

Halena (mirosul neplacut al gurii)


Halena (halitoza) este mirosul neplacut al respiratiei ce poate proveni din cavitatea bucala, caile respiratorii si tractul digestiv.

Cauze si factori favorizanti:
1. Afectiuni ale cavitatii bucale: carii, gingivite, stomatite, abcese, paradontoza, amigdalita, faringita
2. Uscarea excesiva a gurii (xerostomie)
3. Igiena precara sau neadecvata a cavitatii bucale
4. Afectiuni ale cailor respiratorii: sinuzita, bronsita, afectiuni pulmonare
5. Afectiuni gastro-intestinale: gastrite, ulcer, reflux gastro-esofagian, helicobacter pylori.
6. Alte afectiuni: diabet, insuficienta hepatica sau renala
7. Consum ridicat de produse de origine animala (dupa metabolizare acestea se transforma in amoniac ce se emana prin respiratie)
8. Dieta saraca in carbohidrati - produce halena cetonica,in care organismul arde grasimi ca sursa de energie.

Recomandari terapeutice:
- tratarea cauzei care intretine mirosul neplacut (problemele din zona cavitatii bucale, a tractului digestiv)
- servirea a 5 mese pe zi:3 principale si 2 gustari (fructe proaspete sau uscate, nuci, alune, migdale, fistic).
- asocierea corespunzatoare a alimentelor (fructele individual, laptele individual, legume+carne, legume+cereale, legume+cartofi, oua+legume+paine integrala, branza+legume+paine integrala).
            - consumul de 8 pahare de apa pe zi pentru mentinerea hidratarii cavitatii bucale.
- folosirea unor produse, dupa fiecare masa, care scad nivelul aciditatii, cum sunt cascavalul, fisticul.
- mentinerea cavitatii bucale intr-o stare igenica optima prin paste de dinti din plante, apa de gura din plante, apa cu bicarbonat de sodiu.

Alte remedii:   
         Portocala - decojiti-o si mancati-o pentru ca acidul citric pe care il contine va stimula glandele salivare sa produca mai multa saliva. 
         Cuisoare - sunt bogate in eugenol, un antibacterian puternic. Se mesteca putin, plimbandu-l prin gura.
          Fenicul, nucsoara -  ajuta sa mascam mirosul urat iar semintele de anason - omoara bacteriile care se dezvolta pe limba.
          Scortisoara asemeni cuisoarelor este un antiseptic bucal eficient.

Pentru rețete personalizate de tratament, dieta si alte informații, nu ezitați sa-mi scrieți pe adresa plantevindecatoare@gmail.com

duminică, 27 ianuarie 2013

Tratament naturist in lipom


Lipoamele sunt noduli moi care se dezvolta sub piele, adesea la nivelul spatelui sau al membrelor.
Sunt chisturi de grasime (acumulare de grasimi) sau sebacee (acumulare cu secretii ale glandelor care ung pielea cu stratul protector de grasime). Aceste chisturi sunt nedureroase si nu prezinta pericol.
Putem fi tentati sa le scoatem chirurgical (incizia pielii si aspiratia continutului) doar in unele circumstante: daca sunt exagerat de voluminoase sau daca sunt situate in zone de frecare (de exemplu la nivelul curelei pantalonilor) ori foarte dureroase. Dar anumite lipoame au tendinta sa reapara dupa ce au fost extirpate. Desi nu prezinta pericol, ele pot deveni voluminoase, iar daca sunt infectate cu bacterii, mai ales in urma unor manevre de apasare, ele pot deveni dureroase.
Contextul in care apar lipoamele este cel al unei mari dezechilibrari la nivelul metabolismului lipidelor si al unei deficiente a tesutului conjunctiv subcutanat, care permite localizarile conglomeratelor de grasime care formeaza lipoamele.

Cum tratam lipoamele?Ce tratamente naturiste exista in acest sens?

Tratament naturist:
Tratamentul urmareste o reglare a nivelului lipidelor din circulatie,dar si o intarire a tesutului conjunctiv si o preventie a formarii depozitelor de grasime.
In acest sens sunt recomandate:
 -produse care ajuta la reglarea metabolismului lipidelor 


  
-produse care intaresc tesutul conjunctiv,mentinand integritatea fibrelor de colagen si elastina
 

-produse care faciliteaza dezintegrarea si eliminarea grasimilor

-produse cu aplicare locala 


Pentru ca reteta de tratament sa aibe rezultatele scontate se va asocia cu  exercitiile fizice si programul nutritional adecvat.
In vederea realizarii unei scheme de tratament naturist intrati la sectiunea consultatii naturiste online sau pe linkul de mai jos si urmati pasii.
http://terapienaturala.blogspot.ro/p/pentru-retete-personalizate-de.html

Neurodermita


Neurodermita este inflamatie cutanata cronica de origine nervoasa ce se caracterizeaza prin eczeme umede ce produc prurit. Daca bolnavul se scarpina, in microleziuni pot patrunde bacterii, starea pielii inrautatindu-se si mai mult. La finele episodului, zonele afectate se usuca, pielea ramanand ingrosata, cu tendinta de descuamare.
Epiderma si nervii au o origine comuna. Creierul si pielea se dezvolta inca inainte de cea de-a treia luna de sarcina si comunica prin aceiasi neurotransmitatori. Aceasta ar putea explica faptul ca multi bolnavi constata cum stresul si tristetile se exteriorizeaza la ei prin intermediul pielii. La aproximativ 30% dintre pacientii cu neurodermita, tensiunile sufletesti, teama sau deznadejdea declanseaza noi episoade ale bolii.
Daca imprejurarile stresante isi prelungesc durata, si presiunea psihica depaseste limita acceptabila, organismul secreta o cantitate sporita de hormoni ai stresului. Sistemul imunitar, oricum dezechilibrat, reactioneaza cu o sensibilitate maxima: celulele imunitare sunt activate excesiv, mecanismele naturale de aparare se manifesta vehement si dezordonat.

Se disting doua forme de neurodermita: cronica si difuza.
1. Neurodermita cronica circumscrisa debuteaza prin prurit, intermitent, care se exacerbeaza seara si sub influenta abuzurilor alimentare sau a emotiilor. Scarpinatul consecutiv pruritului produce modificari ale pielii din regiunea afectata, care devine rosiatica si prezinta niste ridicaturi aplatizate,usor lucioase. Aceste modificari se accentueaza progresiv si realizeaza aspectul caracteristic perioadei de stare a bolii.
Pruritul care precede aparitia leziunilor persista in tot cursul evolutiei lor. Acest simptom apare intermitent in crize si antreneaza nevoia de scarpinat.
2. Neurodermita difuza se diferentiaza de forma precedenta, prin faptul ca pruritul si lichenificarea sunt difuze.
Aparitia leziunilor este precedata de prurit generalizat si intermitent. Sub influenta scarpinatului apar mai intaI papule punctiforme latite si lucioase, care cu timpul conflueaza producand placarde lichenificate, difuze, cu marginile neregulate.
Neurodermita trebuie diferentiata de eczema cronica lichenificata, care totdeauna este precedata de veziculatie si zemuire, precum si de lichenul plan, in care papulele ovalare plane, lucioase, au in centrul striatii caracteristice si sunt de obicei izolate. 

Tratament naturist:
- zeolitul favorizează vindecarea diferitelor micoze, herpesului, neurodermitelor şi psoriazisului.
- uleiul de coacaz negru:
Extern: anti-inflamator, ajută la calmarea durerilor reumatice. Hrăneşte pielea devitalizată, uscată sensibilă, afectată de eczeme, psoriazis, neurodermită.
Intern: un antioxidant puternic. Are efect benefic asupra tensiunii arteriale şi sistemului vascular. Reduce nivelul trigliceridelor din sânge. Dezintoxică în profunzime, facilitează digestia, stimulează funcţionarea  ficatului, a pancreasului, a splinei şi a rinichilor. 

Administrare: 5-10 picături /zi
- margusa este  utilizată în diverse tratamente dermatologice şi reumatice. Este eficient în acnee, comedoame, arsuri, intoxicaţii, inflamaţii, poliartrite, psoriazis.
- gemoderivatul de ulm:afecţiuni ale ţesutului cutanat (dermatite de diverse etiologii, dermatoze, piodermii, herpes, eczeme, seboree, impetigo), afecţiuni ale mucoaselor (stomatite, afte, cervicite, leucoree, eroziuni ale colului uterin), gută, hipercolesterolemie.
- gemoderivatul de tei argintiu:adjuvant in distonie vegetativa cu manifestari de anxietate; insomnia adultului si copilului; dezobisnuire de somnifere; emotivitate; tranchilizant in alergii; prurit nervos, tulburari cardiace date de stres.
- aloe vera: intre 1956 - 1957 d.H. - N. Nordvinov si B. Rostotsky (Rusia) au realizat un studiu cu privire la eficienta tratamentului cu aloe vera asupra afectiunilor dermice. Rezultatele obtinute au fost uluitoare timpul de vindecare al arsurilor de gradul II si III s-a redus de la 30-45 de zile la 15-16 zile. De asemenea, s-au obtinut rezultate surprinzatoare si in tratamentul altor afectiuni dermice precum: degeraturi, taieturi, pustule, eczeme, iritatii, psoriazis, neurodermita chiar si cancer. 1959 d.H. - E.P. Pendergrass, in urma cercetarilor sale a observat ca aloe vera favorizeaza regenerarea culorii naturale a pielii, fara a produce toxicitate, aceasta datorita puterii de regenerare a celulelor epiteliale.

Pentru retete de tratament personalizate, scrieti-mi pe adresa plantevindecatoare@gmail.com

Adrian Udrea-fitoterapeut,nutritionist-Timisoara,
Colaborator al revistei Formula As si Taifasuri

sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Halena (mirosul neplacut al gurii)

 Halena (halitoza) este mirosul neplacut al respiratiei ce poate proveni din cavitatea bucala,caile respiratorii si tractul digestiv.
  Cauze si factori favorizanti:
             1.Afectiuni ale cavitatii bucale:carii,gingivite,stomatite,abcese,paradontoza,amigdalita,faringita
             2.Uscarea excesiva a gurii (xerostomie)
             3.Igiena precara sau neadecvata a cavitatii bucale
             4.Afectiuni ale cailor respiratorii:sinuzita,bronsita,afectiuni pulmonare
             5.Afectiuni gastro-intestinale:gastrite,ulcer,reflux gastro-esofagian
             6.Alte afectiuni:diabet,insuficienta hepatica sau renala
             7.Consum ridicat de produse de origine animala (dupa metabolizare acestea se transforma in amoniac ce se emana prin respiratie)
             8.Dieta saraca in carbohidrati-produce halena cetonica,in care organismul arde grasimi ca sursa de energie.
   Recomandari terapeutice:
             -tratarea cauzei care intretine mirosul neplacut (problemele din zona cavitatii bucale,a tractului digestiv)
             -servirea a 5 mese pe zi:3 principale si 2 gustari (fructe proaspete sau uscate,nuci,alune,migdale,fistic).
             -asocierea corespunzatoare a alimentelor (fructele individual,laptele individual,legume+carne,legume+cereale,legume+cartofi,oua+legume+paine integrala,branza+legume +paine integrala).
             -consumul de 8 pahare de apa pe zi pentru mentinerea hidratarii cavitatii bucale.
             -folosirea unor produse,dupa fiecare masa,care scad nivelul aciditatii,cum sunt cascavalul,fisticul.
             -mentinerea cavitatii bucale intr-o stare igenica optima prin paste de dinti din plante,apa de gura din plante,apa cu bicarbonat de sodiu.
         Alte remedii:    
         Portocala- decojiti-o si macati-o pentru ca acidul citric pe care il contine va stimula glandele salivare sa produca mai multa saliva.  
         Cuisoare- sunt bogate in eugenol, un antibacterian puternic. Se mesteca putin, plimbandu-l prin gura.
          Fenicul, nucsoara-  ajuta sa mascam mirosul urat iar semintele de anason- omoara bacteriile care se dezvolta pe limba. 
          Scortisoara asemeni cuisoarelor este un antiseptic bucal eficient.

Pentru retete de tratament personalizate, scrieti-mi pe adresa plantevindecatoare@gmail.com

Adrian Udrea-fitoterapeut,nutritionist-Timisoara,
Colaborator al revistei Formula As si Taifasuri

luni, 21 ianuarie 2013

Acufenele (zgomotele in urechi, pocnetele in urechi)


            Acufenele (tiuitul in ureche, vajaituri) reprezinta senzatia auzirii unui sunet sub forma de pocnet, bazaituri, fosnet, suierat in ureche, in lipsa oricarui sunet extern. Acufenele nu reprezinta o bolala ci un simptom care apare in cadrul unor afectiuni de sanatate.

Cauze si factori de risc:
            - varsta
            - traumatisme acustice, cum ar fi muzica prea tare, sau zgomote obisnuite pe termen lung
            - colesterolul ridicat
            - hipertensiunea arteriala
            - diabetul
            - infectiile otice
            - depunerile de ceara in ureche
            - anumite medicamente (aspirina, gentamicina)
            - spondiliza cervicala
            - tulburari de circulatie cerebrala

Tratament naturist:
            Se folosesc produse care sa combata afectiune sau afectiuniile care intretin acufenele.

            Daca zgomotele in urechi au la baza hipertensiunea arteriala se folosesc produse care au in compozitie paducel, vasc, talpa gastei, maslin, usturoi, coenzima Q10, acizi grasi omega 3, 6 in raport optim de 1:3 etc.

            In colesterol ridicat se folosesc usturoiul, leurda, lecitina, vitamina B3, acizii grasi omega 3, 6, uleiul de masline, uleiul de in, gemoderivatul de rozmarin, de mladite de maslin, muguri de mesteacan pufos, muguri de migdal.

            Pe langa tratamentul afectiunii de baza, de mare ajutor sunt produsele precum ginkgo biloba, gemoderivatul de scorus, lecitina, gotu kola, anumite plante indiene (bacopa, monnieri, tiniospora cordifolia, asparagus racemosus, embelia, ribes etc.).
Pentru retete de tratament personalizate, scrieti-mi pe adresa plantevindecatoare@gmail.com

Adrian Udrea-fitoterapeut,nutritionist-Timisoara,
Colaborator al revistei Formula As si Taifasuri