vineri, 14 august 2015

Tratament naturist in chist ovarian

 

Chistul ovarian reprezinta o formatiune (colectie)  de lichid aparuta la nivelul ovarului (in interior sau in exterior) ca parte a procesului normal de producere de ovule. Un chist ovarian normal poate creste pana la 3.8 cm  in momentul in care se pregateste sa elibereze un ovul in abdomen (proces numit ovulatie).


   Tipuri de chisturi ovariene: 

 -chistul functional (sau simplu), care este legat de ciclul menstrual si dispare de cele mai multe ori spontan fara tratament.
-chistul endometriozic ( sau endometriom ) – care este determinat de endometrioza
    Chisturile ovariene sunt de cele mai multe ori asimptomatice si sunt descoperite accidental la un control ginecologic de rutina sau la o ecografie pelvina. Uneori pot exista anumite simptome cum ar fi: dureri pelvine, discomfort abdominal, dureri in timpul contactului sexual.
   
 Expunerea repetata a femeii la concentratii crescute de hormoni estrogeni (atat cei din propriul organism cat si xenoestrogenii - pe care ii asimileaza prin alimente ce contin estrogeni "ascunsi") in detrimentul progesteronului, sunt cauze care pot duce la aparitia chisturilor ovariene. De asemenea, disfunctia glandei tiroide poate genera dezechilibre ale hormonilor sexuali cu aparitia chisturilor ovariene, iar obezitatea combinata cu rezistenta la insulina a celulelor (stadiul incipient al diabetului), pot duce la aparitia a ovarelor polichistice. Insa de departe, stilul de viata al femeii moderne este unul din cauzele majore al aparitiei chisturilor ovariene.

Tratament naturist:

Pentru dizolvarea chisturilor ovariene sunt necesare urmatoarele tipuri de remedii:

-plante care regleaza activitatea hormonala


-plante care dizolva chisturile ovariene


-plante cu efect antiinflamator 


Pentru retete de tratament personalizate, scrieti-mi pe adresa plantevindecatoare@gmail.com

Adrian Udrea-fitoterapeut,nutritionist-Timisoara,
Colaborator al revistei Formula As si Taifasuri



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu